Hoe je video's inzet op Facebook

Hoe je video inzet op Facebook

Video’s zijn hot! Logisch want beelden onthouden we veel makkelijker. Erg prettig met alle informatie die op je af wordt geslingerd. We krijgen iedere dag zoveel te zien! Ook Facebook wordt meer en meer een videoplatform.

Ik help je graag om je online marketing wat eenvoudiger te maken. Daarom deel ik graag in dit artikel DE trend: Video’s op Facebook. Facebook leent zich uitstekend voor het delen van korte video’s. Het heeft enorme impact.

Video’s op Facebook

Facebook zorgt voor een groot deel van het verkeer naar onze websites, voor betrokkenheid en voor het omzetten van leads naar betalende klanten. Maar de ontwikkelingen gaan hard, het is handig om te weten wat de Facebook trends zijn om succesvol te kunnen zijn en blijven op Facebook.

Mogelijkheden video’s op Facebook

Ik wil je laten zien welke mogelijkheden er zijn om korte video’s te plaatsen op je Facebookpagina of in je Facebook advertenties. Met een video op Facebook kun je een kort verhaaltje vertellen. Doordat bijna iedereen een mobiele telefoon bij zich heeft en filmpjes maken steeds eenvoudiger wordt er meer en meer via video gedeeld.

Wist je dit over Facebook video’s?

  • Iedere dag worden er meer dan 1 biljoen! video’s op Facebook bekeken.
  • Het aantal video’s dat wordt geüpload op Facebook is in 1 jaar tijd met 75% toegenomen.
  • Een bezoeker blijft 2x zo lang op je pagina als er een video aanwezig is.
  • Je conversie verhoogt met online video’s.
  • Consumenten geven aan dat ze meer vertrouwen hebben in een bedrijf nadat ze een video hebben gezien.
  • Video’s krijgen voorrang in het algoritme van Facebook.

Je hebt vast zelf ook al gemerkt dat het video-aanbod op Facebook toeneemt. Zelf neem ik nooit de tijd voor lange video’s maar de korte video’s bekijk ik meestal wel even. Kort is belangrijk voor een groot bereik. De meeste mensen kijken de Facebook video’s standaard zonder geluid, dus zorg ervoor dat je in de eerste paar seconden de aandacht pakt. Dat je direct laat zien wat de video voor de ander kan betekenen. Eventueel met ondertiteling. En een kleine tip: upload je video’s direct in Facebook zelf. Plaats geen You Tube link of een andere link. Als je rechtstreeks upload is je bereik het grootst.

Ik heb een gratis bonus PDF voor je met 7 tips om de betrokkenheid bij je Facebook video’s te vergroten. klik hier om deze te downloaden.

Facebook Live video’s

Facebook live video’s hebben enorm veel impact. Durf jij het al aan? Facebook live video’s genereren een nog groter bereik dan vooraf opgenomen video’s. Facebook geeft deze video’s direct weer op de timeline. En na de uitzending blijft je video staan als een regulier bericht.

Tijdens de uitzending zie je hoeveel mensen er kijken en deze mensen kunnen direct reageren op jouw uitzending. Jij krijgt die reacties in beeld.

Facebook live video’s zijn niet moeilijk, het is vaak meer de drempel waar je over heen moet stappen. Maar als je het doet profiteer je er zeker van.

Inspiratie – Facebook video’s

Maar wat voor type video’s kun je nu op Facebook plaatsen? Een aantal merken en ondernemers zetten video al goed in voor hun business. Ik heb een aantal inspirerende video’s voor je op een rijtje gezet.

Instructievideo
Video hoeft niet ingewikkeld te zijn. Deze video van de sportclub De Fitmaker is een mooi do-it-yourself voorbeeld van een instructievideo. Als je hier consequent in bent je laat dit type instructievideo’s regelmatig terugkomen help je je volgers en werk je tegelijkertijd aan je autoriteit. Video’s waarin je je volgers iets leert zijn altijd populair.

OEFENING VAN DE WEEK!
Wat doe jij aan je flexibiliteit?

Proefles Bootcamp, Runfit of Boxfit volgen? Ga voor meer informatie naar: http://www.vitalics.nl/groepslessen

Geplaatst door De Fitmaker op zondag 19 april 2015


Emotie
Dove weet al jarenlang heel goed te connecten met “de gewone mens”.
Ok, deze video is wat aan de lange kant. Maar je nieuwsgierigheid wordt gewekt, en door de vele wisselende shots en bijbehorende emotie ga je vanzelf langer kijken.

Wat zou jij kiezen?
Mooi: http://bit.ly/1z9WbHZ
Gewoon: http://bit.ly/1DbdkF6
#ChooseBeautiful

Geplaatst door Dove op maandag 13 april 2015

Deze video is geproduceerd, grote merken hebben de budgetten hiervoor. Laat je vooral inspireren door de manier van communiceren. Ook jij kunt dan video’s met emotie maken.

Video’s met emotie (denk ook aan kids of dieren) worden over het algemeen heel veel gedeeld.

Connecten met je volgers en community
Organiseer een live vraag & antwoord sessie. Hieronder een voorbeeld van Mark Zuckerberg van Facebook. Je ziet hij wordt direct veel toegankelijker. Voor iedereen. Je komt heel dichtbij iemand. Die ervaring kun jij ook jou volgers geven.

First ever Live Q&A on Facebook! Leave questions and comments below.

Geplaatst door Mark Zuckerberg op dinsdag 14 juni 2016

Een kijkje achter de schermen
Het Stedelijk Museum in Amsterdam laat van een tentoonstelling een kijkje achter de schermen zien. Ze laat zien wie er achter de werken is en wat de inspiratie is.

The Oasis of Matisse

“And then those colors. That always cheered me up” – Annemarie van Haeringen about Matisse’s La perruche et la sirène. See what inspired her to make this lovely children’s book.

Geplaatst door Stedelijk op maandag 13 april 2015

Zeker bij bedrijven die te maken hebben met productie en/of creatieprocessen zijn dit type filmpjes erg geschikt. En het voordeel is dat deze video’s lowbudget geproduceerd kunnen worden!

Dus heb jij een business waarin je creëert of bezoek je regelmatig een vakevenement (= ook een kijkje achter de schermen) denk dan ook het maken van een Facebook video.

Sfeerimpressie
Dolly Heuveling van Beek en Simone Levie deelden een aftermovie van hun Spirit Business event op hun Facebook pagina’s. Het is gelijk een mooie opwarmer voor het event wat zij het jaar erna organiseren.

After movie Spirit business eventWow wat is de after movie van het Spirit business event van Simone en mij mooi geworden! Was je erbij? Droom nog even terug en voel de energie. Was je er niet bij? Dan kun je hier een indruk krijgen van het #Spiritbusinessevent en 10 en 11 november 2017 vast in je agenda blokken. 🙂 <3 Dank Femous Productions voor de mooie film!

Geplaatst door Bureau Dolly op dinsdag 28 juni 2016

 

Werving van personeel
Coolblue deelt op zijn Facebook page regelmatig filmpjes met een grappige twist erin. Hun kernwaarde is om altijd de beste klantenservice te leveren, dit hebben ze op een ludieke manier omgezet in een wervingsvideo.

Hou jij van knuffelen? Maak er werk van. Bekijk onze nieuwe vacature voor Pakketknuffelaar via: http://coolb.lu/1CObn2x

Geplaatst door Coolblue op woensdag 25 maart 2015

Zet video’s in op Facebook en profiteer!

Dus of je nu je bezoekersaantallen van je website wilt verhogen, de interactie met je volgers wilt aangaan, of vertrouwen wilt winnen… van videomarketing kan iedere business profiteren!

Dus hoppa, pak die regie, stap over je angst heen. Maak een video!!

Gebruik jij al video’s op Facebook? Dan ben ik heel benieuwd wat voor type video’s je maakt en plaatst en wat je er inmiddels van hebt geleerd. Leuk als je in een reactie hieronder wilt delen!

Geplaatst in ,

21 SLIMME MANIEREN

OM JE MAILINGLIJST SNEL TE LATEN GROEIEN

Gerelateerde berichten