Business Manager Account aanmaken

Business Manager account aanmaken

Sinds oktober 2018 verplicht Facebook adverteerders die hun klantdata delen met Facebook om gebruik te maken van een Facebook Business Manager. In dit artikel leg ik uit hoe je een Facebook Business Manager account aanmaakt.

Deel jij je klantdata met Facebook, zoals je nieuwsbrief- en klantlijsten dan is een Facebook Business Manager noodzakelijk. Dit alles heeft met de aangescherpte privacywetgeving te maken. Op deze manier wordt transparanter wie de eigenaar van de klantdata is.

Wat is de Facebook Business Manager?

No worries. Het is niets meer en minder als een soort van paraplu dat boven je Facebook pagina, Instagram profiel en advertentie-account komt te hangen. Als je met een team werkt is dit sowieso fijn want je hoeft geen wachtwoorden meer uit te wisselen, je kunt iemand rechten geven via zijn of haar persoonlijke Facebook account en dit ook weer eenvoudig ongedaan maken. Zo houd je eenvoudig het overzicht wie aan welke opdrachten mag werken.

Ik onderstaande video leg ik je uit hoe je een Facebook Business Manager account aanmaakt en welke stappen je vervolgens moet zetten. Dit stappenplan vind je ook onder de video.

 

Stap 1: Maak een Business Manager Account aan

Ga naar: https://business.facebook.com
Log in met je persoonlijke Facebook account. En voilà je hebt een Business Manager account. Ik raad ten zeerste aan dat de bedrijfseigenaar dit eenmalig doet i.v.m. eigenaarschap.

Bedrijfsmanager

Stap 2: Instellen Business Manager account

2.1 Toevoegen Pagina’s en advertentie-account

Als eerste voeg je je Facebook pagina, je advertentie-account en je Instagram pagina toe aan je Business Manager.

Bedrijfsmanager Facebook pagina toevoegen

2.1.1. Toevoegen Facebook pagina

Klik aan de linkerzijde in het menu op pagina en vervolgens op toevoegen Klik op “Een pagina toevoegen”. Vul hier je Facebook pagina URL in.
Bedrijfsmanager Facebook pagina toevoegen

 

2.1.2. Toevoegen advertentie-account

Klik aan de linkerzijde op Advertentie-accounts. Klik hier op een advertentie-account toevoegen. Klik op “een advertentie-account toevoegen”.
Vul hier je advertentie-account ID in.
Bedrijfsmanager Advertentieaccount toevoegen

Je advertentie-account ID kun je op 2 plekken vinden.

  1. Als je bent ingelogt in Facebook ga je naar: https://www.facebook.com/ads/manage dan vind je de ID code achteraan de web-url.
  2. OF je gaat naar je advertentie-account via het menu-item “Advertentiebeheer” (vanaf je persoonlijke Facebook pagina!) en dan verschijnt hij bovenin de web-url of je vind hem daar terug onder je instellingen.

2.1.3. Toevoegen Instagram pagina

Klik aan de linkerzijde op Instagram-accounts en koppel hier je Instagram account.

Bedrijfsmanager Instagram pagina toevoegen

2.2 TOEVOEGEN MENSEN UIT JE TEAM

Als tweede geef je mensen uit je team toegang.

2.2.1 Toevoegen Personen

Klik aan de linkerzijde op Personen, klik op toevoegen. Vul het e-mailadres is van de persoon die je wilt toevoegen. En verstuur de uitnodiging.

Let op! Wendy Kerssens Social Advertising voeg je hier NIET toe.
Voeg rechts per persoon de middelen toe die je wilt toewijzen.

Bedrijfsmanager Personen toevoegen

2.2.2. Toevoegen Partners

Klik op de linkerzijde op Partners.
Besteed jij je advertenties uit aan mij?
Voeg hier Wendy Kerssens Social Advertising toe door mijn ID code hier in te voeren. Besteed je je advertenties niet uit en volg je mijn online training dan hoeft dit niet.
Klik vervolgens op “Middelen toewijzen”. Geef je partner advertentierechten voor het advertentie-account en paginabewerkersrechten voor de pagina.
Check vervolgens of zowel het advertentie-account als de pagina(’s) aan Wendy Kerssens Social Advertising zijn toegewezen. Zo niet, klik op middelen toewijzen en voeg deze toe.

Bedrijfsmanager Partners toevoegen

Bedrijfsmanager Partner ID toevoegen

Je Businessmanager is aangemaakt en ingericht. Je gaat zien dat als je inlogt in je Facebook account dat je rechtsboven 2 accounts hebt. Je persoonlijke account en je Businessmanager account.

Gratis MasterClass

SLIM EN SNEL EEN WAARDEVOL ONLINE PUBLIEK OPBOUWEN
Tof als je erbij bent!

Gerelateerde berichten