Hoe ik binnen 3 dagen mijn huis via Facebook verkocht

Hoe ik binnen 3 dagen mijn huis via Facebook verkocht

Hoe ik binnen 3 dagen mijn huis via Facebook verkocht

Makelaars, ik heb er altijd een beetje een dubbel gevoel bij gehad.
Ja, ze kunnen je enorm ontlasten en hebben zeker bij complexe gebouwen een enorme toegevoegde waarde. Maar als je een vrij gemiddeld woonhuis wilt verkopen heb ik altijd mijn vraagtekens gehad bij die toegevoegde waarde.

Want als je zelf een beetje je best doen, wat online rondsurft en je promotie zelf regelt moet je in mijn ogen toch een heel eind kunnen komen?

Zelf verkopen via Facebook
Dus ik dacht, laat ik eens lekker eigenwijs doen en EERST zelf proberen om mijn huis proberen te verkopen. Natuurlijk via Facebook.

Vooral bij dat promotiestukje heb ik bij makelaars altijd een dubbel gevoel gehad.
Want wat doen zij nu helemaal aan promotie? Ok, zij kunnen direct op Funda plaatsen. Dat is het grootste voordeel. Dat kan ik zelf niet.

Ze hebben wellicht een kleine mailinglijst die ze informeren als er een nieuw object in de verkoop komt. Dat kan ik zelf niet.

Overigens zoek ik nu een nieuw huis en sta ik niet op een mailinglijst van een makelaar…
dus vraag mij af hoeveel ECHT geïnteresseerde mensen er op die lijst staan..

Ik en mijn ex-partner hebben allebei een groot netwerk dus wat die makelaar kan of juist niet kan dat kunnen wij zelf ook dacht ik vooraf.

Best wel spannend want gaat het echt zo werken? Maar wij dachten we doen het gewoon, naar Makelaarsland kunnen wij altijd nog.

Foto’s en verkoopinformatie
Eerst foto’s laten maken. Wie kan dat? Sven een vriend is fotograaf bij Kooi Fotografie. Die gebeld. Kon diezelfde week nog de foto’s maken. Huis netjes gemaakt en binnen een uur het hele huis gefotografeerd. De volgende dag hadden we de foto’s al binnen.

In mijn administratie had ik nog de oude verkoopbrochure van het huis liggen. 80% van de informatie was onveranderd, handig. Die kon ik zo overnemen. Ok, hier toch een kleine dank voor de makelaar ;-).

Huis op Facebook
Op donderdagavond rond 21 uur heb ik alles online geplaatst.Hoe ik binnen 3 dagen mijn huis via Facebook verkocht

Het bericht is daarna maar liefst 118x gedeeld! En nee zeker niet alleen door vrienden en bekenden. Ook door wildvreemden mensen. Vanaf vrijdagmiddag begon het taggen en werden er voor mij ook wildvreemde mensen getagt.

Vanaf vrijdagmiddag ging ook de telefoon en kreeg ik Messenger berichtjes. Zaterdag en zondag direct de eerste bezichtigingen.
En zondagavond zelfs al een goed eerste bod van super enthousiaste mensen. Zo’n goed bod dat we die op maandag hebben geaccepteerd.

Dus binnen 2 dagen, was mijn huis onder voorbehoud verkocht. En inmiddels dus definitief verkocht.

Praktische zaken
Een verkoopakte moet een notaris opmaken, dus of je nu zelf die notaris belt of de makelaar doet het voor je. Dat is natuurlijk om het even. Je moet er zin in hebben maar die moeite wilde ik wel doen om een paar duizend euro te besparen.

En een lijst met roerende zaken vind je zo online en hoef je alleen maar even aan te passen naar jouw woning. Op de website van eigenhuis.nl vind je trouwens superveel handige info over hoe je zelf je huis kunt verkopen.

Ik besef mij ook heel goed dat als je niet binnen enkele dagen bezichtigingen krijgt het via een Facebook bericht op droogt. Wij wilden dan gaan adverteren op Facebook via mijn zakelijke pagina. Ik weet zeker dat ik voor zo’n 25 euro heeeeel veel mensen in Alkmaar en omgeving had kunnen bereiken en de bezichtigingen dan nog even hadden kunnen doorlopen. En mocht dat dan nog niet lukken, dan heb je Makelaarsland altijd nog achter de hand.

Dus je ziet, je kunt met een kleine beetje moeite ook zelf je huis verkopen via Facebook. Bespaart je zo duizenden euro’s.

5 kansen die NU voor je neus liggen op social media

Gratis Online Training 

Gerelateerde berichten