Top 10 vrouwelijke b2b online ondernemers op Instagram

Top 10 vrouwelijke b2b online ondernemers op Instagram

Top 10 vrouwelijke b2b online ondernemers op Instagram

Online ondernemen op Instagram: het is booming business. En we naderen het einde van dit jaar. Tijd dus, voor een lijstje! Zie hier mijn bijdrage: tien online Instagram girlbosses, vrouwelijke b2b online ondernemers.

Want die zijn er. Ze runnen prachtige online bedrijven en hebben een positieve invloed op heel veel vrouwelijke ondernemers.

Cijfertjes!
Als je me een beetje kent, dan weet je het: ik ben een (cijfer)nerd en werk veel met Instagram en Facebook. En ik vraag me al een tijdje af: hoe hangt de vlag erbij in vrouwelijk b2b ondernemend Nederland? Hoe zijn ze vertegenwoordigd op Instagram? Ik heb een klein eigen onderzoek gedaan.

En wat blijkt?
Goed nieuws! Er liggen nog zo veel kansen.
Maar. Je moet er wel wat voor doen.

Top 10 Vrouwelijke b2b online ondernemers


… focussen op business to business
… hebben zelf een online business
… adviseren of ondersteunen vrouwen met (online) business

SOVs Choice
Overeenkomsten in de top 10

Wat hebben deze vrouwelijke toppers met elkaar gemeen?

  • Ze hebben een consistente online presence.
  • Daarnaast hebben de meeste vrouwen een hele mooie, óf een consistente feed. Als ze geen mooie feed hebben, dan zijn ze heel persoonlijk. Via hun feed, maar ook (vooral!) via hun Insta Stories.
  • Ten slotte valt op dat de meeste spelers in deze top 10 al een community hebben opgebouwd, ook buiten Instagram. Zij hebben eigen tribes in programma’s en Facebookgroepen.

De aantallen volgers zijn niet wereldschokkend. 100 nieuwe volgers per week is realistisch als je start. Dat betekent dat het nu nog best eenvoudig is om op te staan. Om via Instagram nieuw publiek te trekken voor jouw business. De markt ligt nog behoorlijk open op dit kanaal voor b2b ondernemers. Je kunt dit desgewenst versnellen door te adverteren op Instagram.

Just the beginning

Voor b-to-b vrouwelijk online ondernemend Nederland is dit aantal volgers nog maar het begin. Als we kijken naar de beste Nederlandse online influencers, dan zijn dit aantal volgers peanuts. Maar dat betekent dus ook dat de potentie nog enorm is!

Een kleine selectie uit Nederlandse top Instagram influencers (willekeurig gekozen):

Een verschil is wel dat deze influencers zich vooral op de consumentenmarkt richten. Ze trekken veel niet-ondernemers aan. Maar potentie in de zakelijke markt is er zeker. Sommige vrouwen hebben inmiddels een move gemaakt naar (deels) b-to-b. Ook als ondernemer kun je influencer zijn of worden en internationaal gaan. De sky is the limit. Zeker als je ziet dat Nederlandse vrouwelijke online ondernemers nog niet boven de 10.000 volgers uitkomen, terwijl er ruim 1,7 miljoen bedrijven zijn in Nederland.

There is some work to do!

MAAR! Denk aan engagement

Voordat je je blindstaart op het AANTAL Instagramvolgers, benadruk ik graag dat het engagement van je volgers (in mijn ogen) het allerbelangrijkst is. Op Instagram noem je dat je IPM. De interactie per 1000 volgers. Want je kunt nog zo veel volgers hebben, maar wat levert dat daadwerkelijk op? Betrokkenheid = meer business.

Staar je niet blind op het aantal volgers, ga vooral voor KWALITEIT. Zeker als je een online business hebt. Streef naar een IPM van minstens 20. Want als je IPM hoog is, dan heeft dat een positieve invloed op je positie in het algoritme van Instagram. En dat wordt steeds belangrijker, zeker op de lange termijn.

Hieronder de top 10 op basis van IPM: bij wie is de betrokkenheid het grootst?

*Note
Ongetwijfeld is mijn top 10-lijst verre van compleet. Mis je girlbosses op deze lijst die er wel op thuis horen? Let me know! Misschien sta jij er zelf de volgende keer ook op!

Met deze lijst en dit artikel hoop ik je inzicht te geven, te inspireren en misschien zelfs wel wakker te schudden over de potentie van je publiek bereiken via Instagram. En geef ik de niet zo subtiele waarschuwing: staar je niet alleen blind op het aantal volgers.

Speciale dank voor het meedenken en bronvermelding aan collega-ondernemers @Ankeverbruggen @MarjanvandeBult @igmarketingnl, brandmonitor.nl

5 kansen die NU voor je neus liggen op social media

Gratis Online Training 

Gerelateerde berichten