5x meer leads via je blogartikel

5x meer leads via je blogartikel

Je hebt een blogartikel geschreven, je deelt het via je social kanalen en er zijn allemaal mensen die je artikel tof vinden en je een digitaal applaus geven.

Maar vervolgens ondernemen ze geen actie.

Jij wilt geen mensen die in hun handen klappen, jij wilt mensen die actie ondernemen.

In dit artikel deel ik 5 manieren waarop jij meer nieuwe en waardevolle leads uit je blogartikel kunt halen. Want het is aan jou om mensen te verleiden een stapje dichterbij te zetten.

  1. Plaats subtiel in de 2e alinea een call to action naar een gratis download. Gewoon in de tekst in een zinnetje. Wel eentje die enigszins aansluit op het topic waarover je schrijft uiteraard.
  2. Op je website heb je naast je blog vaak de gelegenheid nog een extra kolom toe te voegen aan de rechterzijde. Daar kun je een aantrekkelijke visual plaatsen met daarin een link naar je gratis download. In ruil voor een e-mailadres.
  3. Als mensen je website weer verlaten en naar dat kruisje rechts bovenin gaan kun je een pop-up venster laten verschijnen met daarop een tekst, wil je meer weten over dit onderwerp…download nu gratis….
  4. Plaats in het 2e  gedeelte weer een subtiel linkje OF een afbeelding met een link naar je gratis download.
  5. Plaats onder het blogartikel een blok met daarin de link naar je gratis weggever of webinar, zoals ik onder dit artikel doe.

Vervolgens stuur je via een social media advertentie verkeer naar dit blogartikel.
Geïnteresseerden mensen klikken op de link van het blogartikel. Als jij je ze weet te grijpen willen ze meer van je weten. Voilà een waardevolle lead op je mailinglijst.

Dat e-mailadres geeft je de gelegenheid om een conversatie te starten. Waardoor je een relatie kunt opbouwen met deze lead. Zodat deze lead op termijn klant bij je kan worden. Op deze manier haal jij meer nieuwe leads binnen voor jouw business.

Geplaatst in

21 SLIMME MANIEREN

OM JE MAILINGLIJST SNEL TE LATEN GROEIEN

Gerelateerde berichten