Een knallende eerste indruk

Een knallende eerste indruk

Een goede Instagram bio is onmisbaar.  Als iemand op jouw Instagram profiel terecht komt wil je er natuurlijk meteen met een Big Bang in. Je moet iemand direct grijpen, zodat iemand je gaat volgen of zelfs een stap verder gaat en een e-mailadres bij je achter laat.
Als je dit stimuleert kun je van een volger of een profiel-bezoeker uiteindelijk een klant maken.

Aan jou om diegene dat setje naar de volgend stap te geven, om die deur echt open te zetten. Zorg dat je bio en en profielomschrijving pakkend is. Zodat iemand die jou helemaal nog niet kent direct weet wat jij hem of haar te bieden hebt. 

Ik deel drie tips met je voor een knallende Instagram bio:

1. Maak duidelijk wie je bent 

Ben je een coach? Geef dan aan wat voor type coach. Ben je een trainer? Geef dan aan binnen welk vakgebied. Een bezoeker aan je profiel moet het direct kunnen zien, zodat hij of zij direct kan besluiten of jij interessant voor hem of haar bent.

2. Maak duidelijk waar je voor staat en wat een potentiële klant aan jou heeft

Waar staat jouw business voor? En waar help je potentiële klanten mee? Welk probleem los je voor hen op? Kijk of je daar een kort zinnetje van kan maken, zodat jouw potentiële klant dit direct kan zien en kan besluiten of het hem of haar aanspreekt.

3. Stimuleer een vervolgstap

Dit is ook meteen de belangrijkste. Jij wil dat iemand uiteindelijk contact met je op neemt. Deze kans vergroot je door een relatie aan te gaan met jouw profiel-bezoeker. Stimuleer daarom de vervolgstap. Dit kan zijn een gratis download, een gratis online training of een vrijblijvend adviesgesprek.

Vermeld bij het stimuleren van de vervolgstap ook altijd een URL. Dit kan een link naar een webpagina zijn, maar geen link naar je homepage. Zorg voor een link naar een specifieke (actie) pagina. Op Instagram kun je hier een handige tool voor gebruiken, genaamd: LinkTree of maak een speciale landingspagina binnen je website, bijvoorbeeld www.naamwebsite.nl/instagram. Als een profiel-bezoeker op deze link klikt kunnen ze de vervolgstap direct voltooien.

Met deze drie tips zorg je voor een warm en duidelijk welkom, zodat je potentiële nieuwe klanten naar je toe kunt trekken.

Waar wacht je nog op? Loop je Instagram profiel direct even na.  Wat staat er? Wat zie je?

21 SLIMME MANIEREN

OM JE MAILINGLIJST SNEL TE LATEN GROEIEN

Gerelateerde berichten